fbpx

Αττικό Θεραπευτήριο

Θέτοντας προτεραιότητα την έγκαιρη, ακριβή διάγνωση, πρόγνωση και αντιμετώπιση των προβλημάτων του ασθενούς. Είμαστε επί σειρά ετών κοντά στα προβλήματα υγείας σας.

Γενικη Χειρουργικη
Surgery 1

Γενική Χειρουργική

Στο Αττικό Θεραπευτήριο λειτουργεί ένα υπερσύγχρονο τμήμα γενικής χειρουργικής, με εξοπλισμό τελευταίας γενιάς και άρτια εκπαιδευμένο Ιατρό-Νοσηλευτικό προσωπικό.

Στην κλινική μας πραγματοποιούνται καθημερινά χειρουργικές επεμβάσεις διαφόρων ειδών, είτε σε προγραμματισμένα ραντεβού είτε έκτακτα σε 24ωρη βάση.

Χάρη στην πρωτοποριακή αναβάθμιση του ιατρικού εξοπλισμού, καθώς επίσης και την εξειδίκευση και συνεχή ενημέρωση για όλες τις νέες πρακτικές των αρμόδιων ιατρών μας, έχουμε την δυνατότητα να επιλέξουμε, σε συνεννόηση πάντα με τον ασθενή, την κατάλληλη μέθοδο αντιμετώπισης του προβλήματος, είτε αυτό είναι με κλασική χειρουργική, είτε Λαπαροσκοπικά, είτε με την μέθοδο της Ρομποτικής Χειρουργικής.

Σύγχρονοι Μέθοδοι Αντιμετώπισης

Λαπαροσκοπικη Χειρουργική

Με τον όρο Λαπαροσκοπική Χειρουργική ονομάζουμε την εξέταση των ενδοκοιλιακών οργάνων μέσα από ένα ενδοσκόπιο που εισέρχεται ύστερα από μια μικρή τομή στην περιοχή της κοιλιάς κοντά στον ομφαλό. Το ενδοσκόπιο παρέχει στον χειρουργό ξεκάθαρη εικόνα των οργάνων μέσα από την πηγή φωτός και την κάμερα που διαθέτει στην άκρη του, με δυνατότητα καταγραφής βίντεο και φωτογραφιών για περαιτέρω ανάλυση.

Συγκρίνοντας την Λαπαροσκοπική Χειρουργική με την Κλασική Ανοιχτή Χειρουργική, τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα είναι σαφώς η μικρότερη τομή και η μειωμένη απώλεια αίματος του ασθενή, καθώς επίσης και ο μικρότερος χρόνος ανάρρωσης. Άξιο αναφοράς είναι επίσης το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα μετεγχειρητικά, καθώς επίσης και η μειωμένη πιθανότητα λοίμωξης και μόλυνσης της περιοχής της τομής.

Ρομποτική Χειρουργική

Η Ρομποτική Χειρουργική αποτελεί την μεγαλύτερη εξέλιξη στον τομέα της χειρουργικής, αφού επιτρέπει στους χειρουργούς να πραγματοποιούν επεμβάσεις με μεγαλύτερη ακρίβεια ακόμη και στα πιο δυσπρόσιτα σημεία του σώματος μας.

Η Ρομποτική Χειρουργική έχει πολλές εφαρμογές, με πιο σημαντικές αυτές στους τομείς της Γενικής Χειρουργικής, της Γυναικολογίας, της Ουρολογίας, και της Παχυσαρκίας.

Οι γιατροί που εφαρμόζουν τις τεχνικές της Ρομποτικής Χειρουργικής έχουν μεγάλη εξειδίκευση και συνεχή εκπαίδευση, αφού απαιτείται να χρησιμοποιήσουν κονσόλα χειρισμού για την κίνηση των εργαλειών διαφόρων μηχανημάτων για απόλυτη ακρίβεια και άριστα αποτελέσματα σε κάθε είδους επέμβαση.

Εξοπλισμός Τελευταίας γενιάς

Η μονάδα γενικής χειρουργικής της κλινικής μας περιλαμβάνει μεταξύ άλλων λαπαροσκοπική χειρουργική με τον υπερσύγχρονο πύργο STRYKER πολλαπλών εφαρμογών και επεμβάσεων με υποστήριξη τελευταίας γενιάς εξαρτημάτων όπως επίσης και χειρουργική κατώτερου πεπτικού συστήματος.

Η ενδοσκοπική κάμερα AIM 1588 του πύργου Stryker είναι τελευταίας τεχνολογίας 3-CMOS High Definition και η κεφαλή της είναι συμβατή με την ουσία Πράσινη Ινδοκυανίνη (ICG) για τον έλεγχο και την αναγνώριση των αιματώσεων των ιστών. Επιπλέον, η κάμερα έχει την δυνατότητα να ενισχύει το φωτισμό και την αντίθεση χρωμάτων σε κάθε σημείο της κοιλότητας με στόχο μια πιο καθαρή απεικόνιση των λεπτομερειών, τόσο στις φωτεινές όσο και στις σκοτεινές περιοχές.

Ο εξοπλισμός τελευταίας γενιάς Stryker 1588 AIM προσφέρει μια σειρά από σημαντικά πλεονεκτήματα στην Γενική Χειρουργική, καθώς επίσης εφαρμόζεται ήδη στην κλινική μας με μεγάλη επιτυχία και σε άλλους χειρουργικούς τομείς όπως η Ορθοπαιδική Χειρουργική, η Νευροχειρουργική, η Γυναικολογική Χειρουργική, η Ουρολογική Χειρουργική και η Γαστρεντερολογική Χειρουργική.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα του Χειρουργικού Πύργου Stryker και της πλατφόρμας 1588 AIM στον ακόλουθο σύνδεσμο: Stryker 1588 AIM Platform pdf

Μεταξύ άλλων, οι χειρουργικές επεμβάσεις που δύναται να πραγματοποιηθούν στην κλινική μας αφορούν παθήσεις όπως:

 • Σκωληκοειδίτιδα
 • Χολολιθίαση
 • Χολοκυστίτιδα
 • Γαστροοισοφαγική Παλινδρόμηση
 • Γαστρεκτομή
 • Παγκρεατίτιδα
 • Κύστη Κόκκυγος
 • Περιπρωκτικές Παθήσεις (Ραγάδες, Αιμορροϊδοπάθεια, Συρίγγια)
 • Θυρεοειδεκτομή 
 • Εντερεκτομή
 • Αδενώματα Επινεφριδίου
 • Αποκατάσταση Ομφαλοκήλης, Υδροκήλης, Κοιλιοκήλης και Βουβωνοκήλης
 • Νοσογόνος Παχυσαρκία
Surgery 2

Καλέστε μας στο 210-8225411

Ή στείλτε μας e-mail συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα

Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα