fbpx

Αττικό Θεραπευτήριο

Θέτοντας προτεραιότητα την έγκαιρη, ακριβή διάγνωση, πρόγνωση και αντιμετώπιση των προβλημάτων του ασθενούς. Είμαστε επί σειρά ετών κοντά στα προβλήματα υγείας σας.

attikomed.gr
attikomed.gr

Μονάδες Αιμοκάθαρσης

Η Μονάδα Χρόνιας Αιμοκάθαρσης «ΑΤΤΙΚΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ» αποτελεί μια από τις παλαιότερες μονάδες αιμοκάθαρσης  στην Αθήνα.

Η Μονάδα στεγάζεται σε καινούριες (πλήρως ανακατασκευασμένες κτιριακά) εγκαταστάσεις 3.350τμ διαθέτει 3 σύγχρονες και ευρύχωρες αίθουσες αιμοκάθαρσης, όπως και 2 ξεχωριστές αίθουσες για ασθενείς με λοιμώδες νόσημα του ήπατος και ευχάριστους χώρους αναμονής για τους ασθενείς και τους συγγενείς τους.

Στους ασθενείς μας προσφέρονται όλες οι σύγχρονες θεραπείες εξωνεφρικής υποστήριξης (κλασσική αιμοκάθαρση και On Line αιμοδιαδιήθηση) τις οποίες παρέχουν 26 υπερσύγχρονα μηχανήματα αιμοκάθαρσης, τελευταίας τεχνολογίας με δυνατότητα εξυπηρέτησης 100 ασθενών.

Το άνετο και προσεγμένο περιβάλλον, η δυνατότητα παροχής διαδυκτύου (Wi-Fi, Internet) σε κάθε αίθουσα αιμοκάθαρσης,οι τηλεοράσεις για κάθε αίθουσα, η προσφορά μικρού γεύματος και χυμού όπως και το φιλικό ιατρικό και νοσηλευτικό  προσωπικό, εξασφαλίζουν ευχάριστη διαμονή για κάθε ασθενή δίνοντας την δυνατότητα να αυξάνει την ποιότητα ζωής του και να επιστρέφει στο σπίτι με καλή διάθεση και ευεξία.

Η Μονάδα Αιμοκάθαρσης «ΑΤΤΙΚΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ» φιλοξενεί κυρίως Ελληνες ασθενείς του Νομού  Αττικής αλλά και ξένους αιμοκαθαιρόμενους ασθενείς που επισκέπτονται την Αθήνα. Η μονάδα στελεχώνεται απο άριστα εκπαιδευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Η πρωινή Μονάδα λειτουργεί υπό την Επιστημονική Διεύθυνση του Νεφρολόγου Δρ Φάνη Αποστόλου η οποία διαθέτει από 27ετίας τον τίτλο ειδικότητας Νεφρολογίας, έχει μακροχρόνια εμπειρία πρώτα ως Παθολόγος στα Νοσοκομεία Νίκαιας, Τζανείου και Ευαγγελισμού και μετέπειτα ως Νεφρολόγος, ως Συντονιστής Νεφρολογικής Κλινικής του Ευαγγελισμού έχοντας παράλληλα την Νεφρολογική Υπευθυνότητα της Μονάδος Μεταμόσχευσης Νεφρού του ίδιου Νοσοκομείου. Η απογευματινή Μονάδα Χρόνιας Αιμοκάθαρσης   λειτουργεί υπό την υπευθυνότητα της έμπειρης Νεφρολόγου κ. Αθηνάς Λώλη.

Η Μονάδα λειτουργεί σύμφωνα με τις υψηλότερες προδιαγραφές διασφάλισης ποιότητας στην παροχή υπηρεσιών υγείας, με έμπειρο ιατρικό προσωπικό νεφρολόγων καρδιολόγων και συνεργαζόμενων αγγειοχειρουργών, παθολόγων, διαβητολόγων και έμπειρο ακτινολόγο για τον έλεγχο όλων των αναγκών των ασθενών σε εξωνεφρική κάθαρση, όπως και της λειτουργίας της αρτηριοφλεβικής επικοινωνίας του ασθενή (Fistula – Μόσχευμα). Όλοι οι ασθενείς από την πρώτη μέρα λειτουργίας της μονάδας παρακολουθούνται από καρδιολόγο καθημερινά.

Τη μονάδα επίσης στελεχώνει άριστα εκπαιδευμένο νοσηλευτικό προσωπικό. Τηρούνται απαρέγκλιτα αυστηρότατοι κανόνες υγιεινής, που περιλαμβάνουν αποστείρωση όλων των μηχανημάτων μετά από κάθε βάρδια, αντισηψία όλων των χώρων παραμονής και νοσηλείας, υποχρεωτικό εμβολιασμό του προσωπικού και αυστηροί ποιοτικοί έλεγχοι όλων των τμημάτων ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Η Μονάδα Χρόνιας Αιμοκάθαρσης «ΑΤΤΙΚΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ» εξυπηρετεί ασθενείς όλων των ταμείων για τους οποίους δεν υπάρχει καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση καθώς χρεώνεται απ’ ευθείας το ασφαλιστικό τους ταμείο.

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Σύγχρονη μονάδα αιμοκάθαρσης

Στη Μονάδα Χρόνιας Αιμοκάθαρσης «ΑΤΤΙΚΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ» λειτουργούν, όπως αναφέρθηκε, μηχανήματα αιμοκάθαρσης τελευταίας τεχνολογίας, με δυνατότητα όλων των τύπων Αιμοκάθαρσης [On line Αιμοδιαδιήθηση]

Τα φίλτρα αιμοκάθαρσης τα οποία χρησιμοποιούνται είναι τύπου low flux και high flux, αναγνωρισμένων διεθνώς οίκων του εξωτερικού FRESENIUS), μίας χρήσεως.

Επίσης διαθέτουμε

 • Καθημερινό εργαστηριακό έλεγχο
 • Μηχάνημα μέτρησης αερίων αίματος
 • Τελευταίας τεχνολογίας απινιδωτές & καρδιογράφοι
 • Υπέρηχο καρδιάς & αγγείων (έλεγχος ρουτίνας)
 • Σύγχρονο Αξονικό τομογράφο

Η Μονάδα διαθέτει υπερσύγχρονη μονάδα επεξεργασίας νερού, επάρκεια νερού και ρεύματος ακόμα και σε περίπτωση διακοπής παροχών. Έτσι είναι ασφαλής η απρόσκοπτη ολοκλήρωση της αιμοκάθαρσης.

Η Μονάδα διαθέτει και 2 ιδιωτικά ασθενοφόρα για την μεταφορά ασθενών όπου απαιτείται.

Συνολικά, σε ένα χώρο φιλόξενο, «φωτεινό», λειτουργικό από τη μία,  πρωτότυπο, καινοτόμο, και «οικογενειακό» από την άλλη, το έμπειρο και φιλικό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δεν  προσφέρει απλά υπηρεσίες αιμοκάθαρσης αλλά  βοηθάει τους ασθενείς «να ζουν φυσιολογικά» με τη νεφρική νόσο και να αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής τους.

Όλοι οι συντελεστές, το προσωπικό, ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό δραστηριοποιούνται στο χώρο της αιμοκάθαρσης επί σειρά ετών και με την εξειδικευμένη γνώση που έχει αποκτηθεί προσφέρουν ολοκληρωμένες και ποιοτικές υπηρεσίες στους ασθενείς με Χρόνια Νεφρική Νόσο.

Κέντρο της προσοχής όλης της επαγγελματικής ομάδας φροντίδας είναι ο άνθρωπος.

Πλεονεκτήματα λειτουργικότητας

 • Εύκολη πρόσβαση
 • Άρτια λειτουργία της μονάδας με ελαχιστοποίηση των διαδρομών και η άριστη σχέση μεταξύ των επιμέρους χώρων της.
 • Η δημιουργία ενός ευχάριστου και φιλικού περιβάλλοντος για την άνετη πολύωρη παραμονή των ασθενών.
 • Η σαφής οριοθέτηση των χώρων θεραπείας από τους υπόλοιπους χώρους της κλινικής και η διασφάλιση κατά το δυνατόν ενός αισθήματος ιδιωτικότητας στους ασθενείς.

Πρόσβαση

Η είσοδος στο κτίριο είναι από την οδό Ευβοίας 13 που είναι δρόμος μικρής κυκλοφορίας και υπάρχει δυνατότητα στάθμευσης και αποβίβασης τόσο του Ασθενοφόρου της Μονάδας όσο και ιδιωτικών οχημάτων.  Υφίσταται ράμπα και ανελκυστήρας για την εύκολη πρόσβαση ΑΜΕΑ, αναπηρικών αμαξιδίων και φορείων. Στην ίδια οδό είναι και η ελεγχόμενη είσοδος πάρκινγκ με 15 θέσεις στάθμευσης.

Κεντρική είσοδος

Στην περιοχή της εισόδου έχει χωροθετηθεί η γραμματεία για την υποδοχή ασθενών και επισκεπτών και έχει διαμορφωθεί ένας άνετος χώρος αναμονής.

Υπάρχει κυλικείο στο ισόγειο στον χώρο πρόσβασης της κλινικής και καθιστικό.

Αίθουσες Αιμοκάθαρσης

Οι αίθουσες που περιγράφηκαν έχουν άφθονο φυσικό φωτισμό όλη τη διάρκεια της ημέρας γεγονός που βοηθάει στην καλή ψυχολογία των ασθενών και του προσωπικού και στην ενίσχυση του ηθικού τους.

Υπάρχει στάση νοσηλευτών για την συνεχή εποπτεία και παρακολούθηση των ασθενών. Οι απαιτούμενοι αποθηκευτικοί χώροι είναι αναπτυγμένοι σε όλες τις αίθουσες.

Οι αίθουσες έχουν διπλό σύστημα εξαερισμού με κεντρικές μονάδες και πολυδιαιρούμενο σύστημα εσωτερικών μονάδων αεραγωγού.  Ο εξαερισμός των χώρων επιτυγχάνεται με την χρήση εναλλακτών αέρα-αέρα ώστε να κατορθώνεται η είσοδος προκλιματισμένου νωπού αέρα.  Υπάρχει πάντα και συνεχώς η δυνατότητα διαρκούς ανανέωσης του φυσικού αέρα αφού ο χώρος της αιμοκάθαρσης διαθέτει ανοίγματα προς το εξωτερικό περιβάλλον.

Χώροι βοηθητικοί- υποστήριξης

 • Γραφείο ιατρού-εξεταστήριο με ανεξάρτητη αναμονή.
 • Αίθουσα 1 κλίνης ολιγόωρης παραμονής κοντά στην κεντρική είσοδο της μονάδας και σε άμεση επαφή με το εξεταστήριο.
 • Αποδυτήρια με wc και ράφια ασθενών.
 • Χώρος ζυγαριάς ασθενών σε άμεση γειτνίαση με τις αίθουσες.
 • Ερμάρια για λινοθήκες –αποθηκευτικοί χώροι.
 • Φαρμακείο.
 • Χώρος ανάπαυσης προσωπικού.
 • Χώροι υγιεινής για επισκέπτες και προσωπικό.

Υπόγειο

Υπάρχει ανεξάρτητο κλιμακοστάσιο και ανελκυστήρας για τους ασθενείς και τους συνοδούς τους από το υπόγειο στην περιοχή της κεντρικής εισόδου στο ισόγειο και στα  γραφεία των ιατρών.   Στο υπόγειο υφίστανται και βοηθητικοί χώροι υποστήριξης που είναι προσβάσιμοι μόνο από το προσωπικό.

Συμπερασματικά θα λέγαμε ότι οι χώροι του ΑΤΤΙΚΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟΥ και των Μονάδων του,  υπηρετούν τις προδιαγραφές μίας πρότυπης και σύγχρονης κλινικής η οποία ανταποκρίνεται στην τεχνολογία του 210υ αιώνα και είναι φιλική τόσο στο περιβάλλον όσο και στους ασθενείς με δυνατότητες να προσφέρει τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες.

Μονάδα Εντατικής Θεραπείας

Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Αττικού Θεραπευτηρίου, λειτουργεί ως Πολυδύναμη ΜΕΘ, διαθέτει πέντε κλίνες, πλήρως εξοπλισμένες με τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό.

Στη ΜΕΘ εισάγονται και νοσηλεύονται ασθενείς που έχουν ανάγκη εντατικής θεραπείας και παρακολούθησης ή και υποστήριξης των ζωτικών λειτουργιών τους, προερχόμενοι είτε από τη κλινική είτε από το ΕΚΑΒ.

Η 24ωρη και ανελλιπής ετοιμότητα της ΜΕΘ, είναι δεδομένη στην κλινική μας για όλα τα τμήματα και βασίζεται στο υψηλών προδιαγραφών και άριστα εξειδικευμένο ιατρό-νοσηλευτικό προσωπικό.

Η ΜΕΘ υποστηρίζεται από υπερσύγχρονα μηχανήματα, όπως αναπνευστήρες όγκου, κεντρικό σταθμό Monitors, βηματοδότη-αναλυτές αερίων αίματος, αντλίες εγχύσεως, σετ απινιδωτών και καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης.

Καλέστε μας στο 210-8225411

Ή στείλτε μας e-mail συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα

Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα