fbpx

Αττικό Θεραπευτήριο

Θέτοντας προτεραιότητα την έγκαιρη, ακριβή διάγνωση, πρόγνωση και αντιμετώπιση των προβλημάτων του ασθενούς. Είμαστε επί σειρά ετών κοντά στα προβλήματα υγείας σας.

Ουρολογικό Τμήμα

Το ουρολογικό τμήμα του Αττικού Θεραπευτηρίου έχει δυνατότητα πλήρους διάγνωσης όλων των ουρολογικών παθήσεων με τις πλέον σύγχρονες επεμβατικές μεθόδους.

Το Ουρολογικό τμήμα απαρτίζεται από κορυφαίους Ουρολόγους – Χειρουργούς που αναλαμβάνουν την διάγνωση και θεραπεία όλων των παθολογικών και χειρουργικών παθήσεων του ουροποιητικού συστήματος, εφαρμόζοντας νέες τεχνικές αντιμετώπισης, σύμφωνα με τα διεθνή ιατρικά πρότυπα, σε περιβάλλον υψηλών τεχνολογικών προδιαγραφών.

Στο Αττικό Θεραπευτήριο, στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους ασθενείς μας ολοκληρωμένη παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας σε προσιτές τιμές, αποφεύγοντας άσκοπη ταλαιπωρία ή παραμονή στην κλινική μας.

Χάρη στην εμπειρία και την εξειδίκευση και τη διαρκή επιστημονική ενημέρωση της ιατρικής μας ομάδας, η κλινική μας δύναται να αντιμετωπίζει επιτυχώς όλες τις παθήσεις της Ουρολογίας, περιλαμβανομένης της Ουρολογικής Ογκολογίας

Τα περιστατικά αντιμετωπίζονται είτε με συντηρητική αγωγή είτε χειρουργικά. . Η χειρουργική αντιμετώπιση περιλαμβάνει τη χρήση προηγμένης τεχνολογίας, όπως είναι η Ρομποτική Χειρουργική. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

Παθήσεις Κλασικής Ουρολογίας στις περιοχές:

  • Ουροδόχος Κύστη
  • Ουρήθρα
  • Νεφρά
  • Όρχεις

Ογκολογική Ουρολογία

  • Καρκίνος Προστάτη
  • Προστατεκτομή (μέθοδος TURis)
  • Καλοήθη Υπερπλασία Προστάτη
  • Καρκίνος Ουροδόχου Κύστεως
ourologiko_1

Στην κλινική μας αντιμετωπίζονται όλα τα περιστατικά που σχετίζονται με Λιθίαση του Ουροποιητικού συστήματος είτε με Ουρητηροσκόπηση και Ενδοσωματική Λιθοθρυψία, είτε με Διαδερμική Νεφρολιθοθρυψία, αναλόγως με το σημείο που βρίσκεται ο λίθος αλλά και το μέγεθος του.

Με τον όρο Λιθίαση ουροποιητικού ονομάζουμε την δημιουργία λίθου, συνήθως ασβεστίου, σε περιοχές όπως τα νεφρά, την ουρήθρα, την ουροδόχο κύστη και τον ουρητήρα. Συνήθως εμφανίζονται στις ηλικίες μεταξύ 20-50 ετών με μεγαλύτερη συχνότητα στους άντρες.

Η διάγνωση αρχικά γίνεται με απεικονιστικά μέσα, όπως για παράδειγμα ακτινογραφία και αξονική τομογραφία. Στη συνέχεια, πραγματοποιείται εργαστηριακός έλεγχος που αφορά γενική ανάλυση ούρων και βιοχημική ανάλυση αίματος.

Όλοι οι ασθενής που έχουν εμφανίσει στο παρελθόν λιθίαση οφείλουν να παρακολουθούν προληπτικά την επανεμφάνιση λίθου αφού οι πιθανότητες για ένα νέο περιστατικό μπορούν να φτάσουν έως και 50% μετά τα 5 χρόνια.

Η αντιμετώπιση οξέων ή χρονιών ουρολογικών παθήσεων, γίνεται με τις πλέον εξελιγμένες και αξιόπιστες μεθόδους χρησιμοποιώντας τελευταίας τεχνολογίας ενδοσκοπικά μηχανήματα όπως το TURis (Olympus) δίνοντας τη δυνατότητα για την σχεδόν αναίμακτη εξάχνωση τμημάτων ιστού στον προστάτη.

Με την μέθοδο Turis, χάρη στην προηγμένη τεχνολογία και ακρίβεια του μηχανήματος, η αντιμετώπιση της Καλοήθους Υπερπλασίας του Προστάτη έχει εξελιχθεί σε επέμβαση ρουτίνας μικρότερης διάρκειας σε σχέση με την κλασική χειρουργική αντιμετώπιση.

Ο γιατρός έχει την δυνατότητα να επιλέξει μεταξύ ολικής αφαίρεσης του αδενώματος και εξάχνωσης τμήματος αυτού με laser. Η διαφορά της τεχνικής Turis με την κλασική εξάχνωση με laser είναι ότι εφαρμόζεται διπολική διαθερμία (αντί για μονοπολική) προσφέροντας έτσι καλύτερη αιμόσταση κατά την διάρκεια του τεμαχισμού του ιστού του αδένα.

Η παραπάνω διαδικασία είναι μια ανώδυνη και σχεδόν αναίμακτη επέμβαση, η οποία δίνει τη δυνατότητα στον ασθενή να επανέλθει στην καθημερινότητα του μέσα σε 1-2 ημέρες.

Το Αττικό Θεραπευτήριο διαθέτει ακόμα ημιάκαμπτο ουρητηροσκόπιο της STORZ, ουρολογική κάμερα, ιδιαίτερο πύργο S.D, κυστεοσκόπιο.

Το Κυστεοσκόπιο και το Ουρητηροσκόπιο της Storz βοηθούν στο να γίνουν τα περισσότερα περιστατικά επεμβάσεις ρουτίνας προσφέροντας μεγαλύτερη αξιοπιστία και ασφάλεια. Οι τεχνολογικές καινοτομίες αυτών των μηχανημάτων επιτρέπουν την πρόσβαση σε ακόμη πιο σύνθετες ανατομίες και προσφέρουν πλήρης οπτική απεικόνιση και ανάλυση μέσω της κάμερας-πάνελ.

Καλέστε μας στο 210-8225411

Ή στείλτε μας e-mail συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα

Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα